Skip to main content

Nieuws

Mei 2024
Op dit moment is de Android app tijdelijk niet verkrijgbaar.

Maart 2024
Eindelijk is het dan zo ver. De Iphone app is vernieuwd. Door omstandigheden heeft dit veel te lang geduurd maar nu is de app klaar voor gebruik. Wat kan er met de app. Bijna alle grotere losloopgebieden in de natuur en in de bebouwde kom staan er in, ongeveer 675 gebieden over heel Nederland. De grote gebieden hebben een blauwe lijn. De gebieden langs het strand een rose lijn. De rode punaise geeft aan of je de poep moet opruimen, de gele punaise geeft extra bepalingen, bepaalde tijd van het jaar dicht, aantal honden, bepaalde tijd niet in het gebied. In de app zit een wandelmodus, druk je hier op krijg je een bericht als je het wandelgebied verlaat, vooral handig in de grotere gebieden. We zijn nog steeds bezig om de gebieden te bezoeken en te beschrijven, klik je op het gebied kan je door naar de website, als het gebied beschreven is. 

Bij elk icoontje of gebied bestaat de mogelijkheid om een bericht te sturen, indien het niet klopt horen wij het graag, kunnen we het veranderen. 

Bij elke gemeente in Nederland staat een icoontje van een auto. Dit is het nummer van de dierenambulance in die gemeente, druk hierop en je kunt bellen met de dierenambulance. 

Van heel veel gemeentes staan de gegevens in de app. Losloopplaatsen, gele rand, uitlaatstroken, rode rand, afvalbakken, zakjes, en alle andere soorten voorzieningen om de poep van je hond kwijt te raken, een pijltje. In verschillende kleuren, dit gaan we nog tot 1 kleur maken. Ook hebben gemeentes uitlaatroutes, snuffelroutes etc, deze zijn ook ingetekend. Nog niet alle gemeentes zijn klaar maar 80 % wel. Ook zal het af en toe niet volledig zijn, we werken er aan dat het steeds beter wordt.

Staat er om een losloopplaats of natuurgebied een hek kan je dit zien via een rood vierkantje, let op nog lang niet overal staat dit er bij, we zijn bezig om dit in te vullen.

Als we denken dat een gebied geschikt is voor rolstoelen staat dit vermeld met een icoontje in het gebied. Denk je er anders over of is er een gebied waarvan jij denkt dat het wel geschikt is laat het ons weten.

Zwemplaatsen staan aangegeven met een blauw icoontje.

Ook is er een speciale pagina op de website waar je de hondenspeelplaatsen kunt vinden.

Bij de meeste grote gebieden staat een icoontje p voor parkeerplaats, druk je hier op zie je het aantal auto’s dat er kan staan maar kan je ook op de route drukken, je rijdt er dan automatisch naar toe. Nog niet bij alle gebieden staat dit er bij, we zijn bezig om dit ook af te maken

Er zijn ook gebieden waar je helemaal niet mag komen  met je hond, dit gebied is paars met een zwarte rand. We geven alleen verbodsgebieden aan in de natuur, voor de bebouwde kom zijn deze plaatsen wel duidelijk.

In de app staan ook de dierencrematoria en begraafplaatsen.

De Kynologenclubs van Nederland staan ook middels een icoontje aangegeven.

Bij het opstarten controleert de app of er een nieuwe versie klaar staat van het bestand, is dit het geval haalt de app deze zelf op en instaleert hij deze , zo heb je altijd de nieuwste informatie.

Wij doen ons best zo actueel mogelijk te zijn en eventueel nog verder uit te breiden. De kosten van de app zijn eenmalig € 4,95


Januari 2021
Vanaf 1 januari  2021 is de app voor Android vernieuwd. Je kan nu vanuit de app reageren naar ons voor eventuele wijzigingen, ook zijn de gebieden bijgewerkt en is er een nieuwe kaart beschikbaar met veel meer nieuwe gebieden en gegevens, zie app.

Voor de Apple app zijn we nog bezig om deze te vernieuwen.


Mei 2019
Welkom op de vernieuwde website
Alle gemeentes zijn aangevuld met nieuwe informatie.


Februari 2017
Trots presenteren wij nu ook de Honden Uitlaat Bos App, speciaal voor Android. Deze kost ook € 3,50. 
Vanaf 20 Februari 2017, zijn alle bij ons bekende losloopgebieden voor heel Nederland ingetekend.

Trots presenteren wij de Honden Uitlaat Bos App, speciaal voor de Iphone en Ipad. U kunt deze via App Store kopen voor slechts € 3,50. 


Februari 2016
Vanaf 1 februari 2016 staan alle gemeenten van Nederland vermeld onder de kop gemeenten op de website. De tarieven voor de hondebelasting zijn bijna overal actueel, soms staan er oude bedragen van vorig jaar, dit wordt aangegeven. Ook staan alle dierenambulances bij de gemeentes vermeld. Binnen een gemeente kunnen meerdere ambulacediensten rijden, wij hebben er bewust 1 uitgekozen en op de site geplaatst. Ook zijn alle dierencrematoria en begraafplaatsen te vinden op de site, er wordt nog gewerkt aan een bestand waar alles op plaatsnaam is te vinden.


Januari 2015
Vanaf 15 januari 2015 kan je ons nu volgen op facebook. Ga naar hondenuitlaatbos.nl en volg ons.
Regelmatig zullen er berichtjes opkomen van de nieuwe gebieden en de gemeenten die geinventariseerd zijn.


December 2014
Nieuw: Er is nu ook een App voor de uitlaatgebieden, deze is beschikbaar voor android toestellen.


November 2014

Vanaf 1 november 2014 zijn we begonnen met inventariseren en contact zoeken met beheerders. Ook gaan we vanaf nu actief contact zoeken met mogelijke adverteerders om de kosten van de kaart en het werk te dekken.

Op de kaart staan momenteel alle gebieden van Geldersch Landschap ingetekend, de gemeenten langs de kust staan vermeld en waar en wanneer je met de hond op het strand mag. 

We kregen bericht van de Boswachterij Rijk van Nijmegen dat er in hun regio, vanaf 1 november,  intensief wordt gecontroleerd op loslopende honden. Niet alleen door staatsbosbeheer maar ook door natuurmonumenten en de politie. De laatste maanden is er alleen gewaarschuwd nu wordt u dus bekeurd indien uw hond los loopt op een terrein waar dit niet mag.