Gebruik van de App
De gegevens die in de app staan zijn zo zorgvuldig mogelijk ingetekend. We proberen 1 keer per jaar alles te controleren maar er zullen zeker fouten in staan. Via de app is het mogelijk om ons een berichtje te sturen hierover. De regels van de eigenaren en beheerders zijn leidend, de app is een aanvulling hier op. Alles staat ook nog niet ingetekend, we zijn hier nog steeds mee bezig.
De app is te koop voor €4,99.
Qr codes
Je Iphone app staat op de telefoon en nu:
Op je beeldscherm staat nu een kaart. Rechtsboven kun je van kaart wisselen. Rechtsboven staat ook de knop ‘Help’. Door hierop te drukken, kom je bij de uitleg over de app op onze website. Wanneer je hier bent, kun je ook de rest van de website bekijken. Rechtsonder staat een rond icoontje. Als je hierop drukt, ga je naar de plaats waar je je op dat moment bevindt. Daarboven staat een icoontje met een hondenpoot. Dit is de wandelmodus. Als je dit aanzet, krijg je een bericht als je een wandelgebied verlaat. Hierboven staat een icoontje van een wolf, druk je hier op krijg je een overzicht van de wolvenroedels in Nederland. Door op een icoontje van bijvoorbeeld een losloopgebied of een uitlaatstrook te drukken, krijg je meer informatie hierover. Rechts in het vakje staat een envelop. Door hierop te drukken, kun je een berichtje naar ons toesturen.
Er zijn inmiddels ongeveer 300 gebieden bezocht. Als je op een gebied drukt, kun je vanuit daar naar de beschrijving toe.
Je android app staat op de kaart en nu:
Op je beeldscherm staat nu een kaart. Linksboven in het menu kun je de knop ‘Help’ vinden. Door hierop te drukken, kom je bij de uitleg over de app op onze website. Wanneer je hier bent, kun je ook de rest van de website bekijken. Rechtsonder staat een rond icoontje. Als je hierop drukt, ga je naar de plaats waar je je op dat moment bevindt. Daarboven staat een icoontje met een hondenpoot. Dit is de wandelmodus. Als je dit aanzet, krijg je een melding als je een wandelgebied verlaat. Hierboven staat een icoontje van een wolf, druk je hier op krijg je een overzicht van de wolvenroedels in Nederland. Door op een icoontje van bijvoorbeeld een losloopgebied of een uitlaatstrook te drukken, krijg je meer informatie hierover. Linksboven in het menu staat ook de knop ‘Reageren/Melden’. Door hierop te drukken, kun je een berichtje naar ons toesturen.
Er zijn inmiddels ongeveer 300 gebieden bezocht. Als je op een gebied drukt, kun je vanuit daar naar de beschrijving toe.
Gebruik van de app
Wat vind je in de app:
- Bijna alle losloopgebieden in Nederland groter dan 10 ha. (675gebieden)
- De volledige kustlijn waar je met je hond welkom bent, of waar niet. Voor veel plaatsen langs de kust geldt een seizoens-bepaling, dit staat in de app.
- Zwemplekken zover bekend, staan aangegeven met een icoontje, dit is nog niet volledig.
- Gebieden waar je absoluut niet mag komen met je hond.
- Van elke gemeente staat het nummer van de dierenambulance vermeld, klik op het icoontje en je kunt bellen.
- Van de meeste gemeenten zijn de volgende gegevens ingetekend, indien bekend: losloopplaatsen, uitlaatstroken, afvalvoorzieningen.
- Alle kynologenclubs van Nederland.
- Alle dierencrematoria en begraafplaatsen in Nederland.
- De gebieden waar momenteel de wolvenroedels zich bevinden en een uitleg over de geschiedenis en het aantal, dieren in de roedel. roedel.
Uitleg van de gegevens:
- Blauwe lijn: In een gebied met een blauwe lijn kan je lekker met je hond los wandelen. Wel dien je je hond onder controle te hebben. Let op; voor sommige gebieden gelden speciale regels. Middels een gele punaise staan deze vermeld.
- Roze lijn: Dit zijn de gebieden langs de kust met eventueel een beperking in het loslaten, dit geld vooral voor de zomermaanden, de gele punaise geeft de beperking aan.
- Gele lijn: Hondenlosloopplaats, dit zijn gebiedjes binnen een gemeente waar je jouw hond los mag laten, vaak zijn dit terreintjes met een hek er om heen.
- Rode lijn: Hondenuitlaatstrook. Dit zijn gebieden binnen de gemeente waar je je hond aan de lijn mag uitlaten. Meestal is hier geen opruimplicht en doet de gemeente dit voor jou.
- Licht Blauwe lijn: wandelroutes met je hond aan de lijn, door de gemeente aangegeven. Meestal is er wel een opruimplicht hier langs.
- Zwarte lijn met paarse punaise: Deze gebieden zijn niet toegankelijk met je hond. Meestal loopt er vee los of is het een zeer kwetsbaar gebied.
- Groene lijn: deze wordt zichtbaar als je op het wolvenkopje drukt. Dit zijn de Wolven roedelgebieden in Nederland die momenteel bekend zijn. Indien nodig worden deze elke maand aangepast. Door op het gebied te klikken krijg je informatie over de roedel en het aantal dieren dat er leeft.
Icoontje op de kaart
Dierenspeciaalzaak
Dierenpension
Dierenpension
Hondenuitlaatservice
Dierenasiel
Hondentrimsalon
Cafe, restaurant, hotel waar je hond welkom is
Hondenkennel
Dierenarts
Dierenambulance
Zwemmen
Rolstoel toegankelijkheid
Opruimplicht
Afvalvoorzieningen
Hek om terrein
Bijzondere bepalingen, bv aantal honden, tijd wanneer wel etc
Voor een aantal icoontjes zijn we nog bezig om deze in te vullen. Dierenspeciaalzaak, uitlaatservice, dierenpension, dierenarts, hondenschool, dierenasiel, hondentrimsalon, hotel, resataurant waar je hond welkom is.
We wensen jullie veel wandelplezier in Nederland, geniet van de natuur samen met je hond. We hopen dat je middels deze app geholpen wordt om nieuwe gebieden te ontdekken en makkelijker gebruik kunt maken van de voorzieningen